El Projecte Cercles

“Cercles” és un projecte del Casal dels Infants. Acció Social per als barris , que s’ha començat a desenvolupar al mes de febrer del 2011. És un projecte dirigit a famílies que a causa de la crisi econòmica, es troben en una situació de major vulnerabilitat.

Les xarxes de suport s’aconsegueixen mitjancen la creació de grups d’ajuda mútua i amb la relació amb comerciants i veïns del barri. Actualment participen més de 60 famílies, que integren els diferents grups de suport.

La metodologia de treball es basa en la idea de la configuració de grups de famílies, que es formen i es dinamitzen amb el suport d’un tècnic, però que basen la seva evolució i capacitat de resposta a les necessitats en la seva pròpia competència i voluntat de cercar solucions amb solidaritat mútua.

Els grups passen per diferents etapes (formació, creixement, maduresa i tancament) fins a arribar a un funcionament autònom.

En major mesura són les dones les que participen directament als grups. Y de diversa procedència. Totes viuen a Catalunya, són veïnes del barri del Raval i del barri de Sant Roc a Badalona.

Són moltes les iniciatives que es porten a terme. Pots veure-les en aquest Blog.

Deixa un comentari

Blog Stats

  • 3.220 hits